bus auto fiets
Menu

Locatie At home in 3223

Waar ligt At home in 3223 in Hellevoetsluis en wat is er in de buurt te doen?

Over At home in 3223 Hellevoetsluis

At home in 3223 komt op de voormalige locatie van Helvoet. Deze locatie ligt aan de Sportlaan en de Molenweg en achter de woningen van de Triathlonweg in Hellevoetsluis. De locatie maakt onderdeel uit van Stadsdorp 3223: de ontwikkelingslocatie waar ook het nieuwe zwembad en de nieuwe school met kindcentrum onderdeel van uitmaken. Vanaf deze nieuwe woonplek ben je binnen 5 fietsminuten in de sfeervolle Vesting van Hellevoetsluis en binnen 9 fietsminuten ben je in zowel de Heliushaven als op het strand van Hellevoetsluis. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij zowel De Struytse Hoeck als bij het winkelcentrum aan de Rijksstraatweg. Beide liggen op slechts 10 minuten lopen. 

 • Natuur & Strand

  Hellevoetsluis ligt aan het Haringvliet. Hellevoetsluis heeft dan ook een eigen strand en haven aan het Haringvliet.

  Bezoek het grote Quackstrand om lekker te zonnen, te wandelen of te zwemmen. Het water is zoet en het strand is tot ver ondiep. Ideaal voor kleine kinderen die hier de hele dag langs de waterkant kunnen spelen! Aan het strand ligt ook aquapark Splash. Hier kun je genieten van je spelende kinderen terwijl je vanaf het terras of op het strand uitzicht hebt op het prachtige Haringvliet en de mooie natuur daaromheen.

  Ook ligt er een kleiner standje in de historische vesting van Hellevoetsluis: het Piratenstrandje. Dit is omringt door gezellige terrasjes.

  Aan het Haringvliet ligt ook het natuurgebied Quackgors. Om dit gebied ligt een fietspad, zodat je heerlijk kunt fietsen, vogels kunt spotten en kunt genieten van het schitterende uitzicht. 

  Ga je liever naar een Noordzee strand? Ga dan naar Rockanje. Met de auto ben je binnen een kwartiertje ben je op het strand van Rockanje.  

 • Stadsdorp 3223

  At home in 3223 maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223. In dit gebied rondom de Sportlaan komt een nieuwe basisschool met diverse soorten onderwijs en een kindcentrum en een nieuw binnen zwembad. Op de voormalige Helvoet locatie en op de plek van de oude school en het zwembad komt ruimte voor woningbouw. Hier ontstaat een prachtige nieuwe woonplek. Ideaal voor onder andere gezinnen met kinderen. Medio 2020 is het nieuwe sportcomplex gereed. De woningbouw kan begin 2020 van start. Naar verwachting zal in 2023 het hele plangebied gereed zijn.    

 • Hellevoetsluis

  Hellevoetsluis is een moderne Vestingstad. Het is een perfecte woonplaats als je opzoek bent naar rust en een ruimtelijke groene omgeving met veel water maar ook met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Met circa 40.000 inwoners en een goed voorzieningenniveau is er ook veel activiteit in de stad op het gebied van evenementen en watersport. 

  Hellevoetsluis heeft een sfeervolle Vesting en haven. De afgelopen eeuwen was de Vesting Hellevoetsluis een marinehaven en een legerplaats. Er zijn nog gebouwen te vinden die zich herinneren aan die tijd zoals de Kazerne Fort Hearlem, opgeknapte bunkers en een kustbatterij uit 1880. In het begin van de 17e eeuw is de Vesting aangelegd om de handels- oorlogshaven te versterken. In de vesting zijn tegenwoordig diverse eetgelegenheden en winkels te vinden. Op een terras met uitzicht op de haven en het water is het hier heerlijk toeven. 

  Zoek je rust? Wandel dan lekker in één van de buitengebieden, parken of langs het strand. 

  Met de auto ben je in ca. 30 minuten in Rotterdam. Deze wereldstad heeft alle denkbare voorzieningen. 

  Levendigheid of rust. Cultuur of natuur. In Hellevoetsluis is de keuze aan jou. 

   

Afstand tot belangrijke punten

Vanaf nieuwbouwproject At home in 3223 ben je binnen no-time op diverse bestemmingen. Hieronder staan een aantal voorbeelden voor de afstand per fiets, openbaar vervoer en/of auto beschreven.

Naar
Vesting Hellevoetsluis 6 4 8
Strand Rockanje 30 14
Rotterdam 30
Winkelcentrum De Struytse Hoeck 4

Hotspots in de buurt

Er zijn veel leuke plekjes in de buurt. 

De Vuurtoren
1

De Vuurtoren

De Hellevoetse Vuurtoren in gebouwd in 1822 en is eén van de oudste functionerende vuurtorens van Nederland. De toren is ontworpen door een marine architect J. Valk en heeft sinds 1933 elektrisch licht. De vuurtoren is 18 meter hoog en vanuit het optiek heb je een prachtig uitzicht over het Haringvliet en de haven van Hellevoetsluis. Bij deze vuurtoren heb je een klein strandje waar je van de zon kunt genieten tijdens het mooie zomerse weer.

Vesting van Hellevoetsluis
2

Vesting van Hellevoetsluis

De Vesting van Hellevoetsluis is echt de moeite waard om eens te bezoeken. De afgelopen eeuwen was Vesting Hellevoetsluis een marinehaven en een legerplaats. Er zijn nog gebouwen te vinden die zich herinneren aan die tijd zoals de Kazerne Fort Hearlem, opgeknapte bunkers en een kustbatterij uit 1880. In het begin van de 17e eeuw is de Vesting aangelegd om de handels- oorlogshaven te versterken.
Als je hier nu bent, lijkt het net alsof je terug de tijd in gaat. Er is 1 brug om over het water te gaan en deze brug stamt uit de tijd rond 1800. Ook zie je nog ouderwetse schepen varen. Langs het water heb je allerlei gezellige terrasjes waar je wat kunt eten en drinken.

Strand & Zee
3

Strand & Zee

Relaxen op een ligbedje op het strand aan de Noordzee? Genieten van een hapje en drankje? Op mooie dagen en avonden is het echt genieten bij één van de strandtenten van Rockanje. Het gevoel van vakantie op slechts een kwartiertje met de auto.